DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Kronika Novo mesto/Kranj

Policija kolesarjem svetuje večjo previdnost

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 12:38

Ker so kolesarji v cestnem prometu manj varni kot drugi udeleženci, jim policija svetuje zelo previdno vožnjo in skrb za lastno varnost. Ostalim voznikom pa med drugim svetujejo, da jih prehitevajo varno in na zadostni bočni razdalji.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj, je v nedeljo dopoldne v Ratečah kolesar padel zaradi psa, ki je proti njemu pritekel brez nadzora. Policisti so nato popoldne obravnavali padec kolesarja na Ambrožu pod Krvavcem, zvečer pa še na območju Železnikov, kjer je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje padel v potok in se lažje poškodoval. Ta kolesar je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Kolesarjem, ki jih lepo spomladansko vreme zvabi na kolesa, policija svetujejo previdnost. Kolesarji nesreče najpogosteje povzročijo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, vožnje pod vplivom alkohola, prav tako nesreče povzročajo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. Pogostokrat se tudi zgodi, da kolesarji hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, ugotavljajo policisti.