Green lake Svet24.si

V gramoznici na območju Prepolja se je utopil ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Žarko Radić Njena.si

Nov igralec v seriji Botri se je tako kot njegov ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Kronika Mokronog

V požaru moški in ženska utrpela hude opekline

Piše: Svet24/Dolenjski list

Čas objave:
07.05.2018 08:52

Na Svetem Vrhu, v občini Mokronog-Trebelno, je v noči na nedeljo prišlo do požara v stanovanjski hiši. Vodja intervencije Peter Železnik iz gasilskega društva Mokronog, je za Dolenjski list povedal, da so jih o požaru, v katerem sta bila udeležena zakonca, obvestili s centra za obveščanje.

Opozorili so jih tudi, da naj bi ena oseba polila vnetljivo tekočino in zažgala stavbo. Ugotovili so, da je najverjetneje začelo goreti v spalnici, je povedal Železnik in dodal, da so takoj začeli z zunanjimi napadi in preiskovanjem notranjosti, saj je bil mož pogrešan. Močno opečenega so našli v sosednji zgradbi, kjer je sicer tudi seno. Vodja intervencije je dodal, da so reševalci zakonca odpeljali na zdravljenje.

Hiša je povsem uničena, do drugih stavb pa ogenj ni segel.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili , da je bilo ob prihodu na kraj ugotovljeno, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so takoj začeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v smrtni nevarnosti. O požaru sta bili obveščeni okrožnadržavna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je ob pomoči kriminalista in kriminalističnega tehnika opravila ogled kraja požara. Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše.Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.