mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Krško/Žužemberk

Po dveh tednih od pridobitve vozniške ostal brez nje zaradi alkohola

Piše: STA

Čas objave:
07.09.2021 15:58

Dobra dva tedna po tistem, ko je pridobil vozniško dovoljenje, je 34-letnik iz Škocjana spet ostal brez. Dolenjski policisti so ga namreč v petek zjutraj zalotili pri vožnji pod vplivom alkohola. Kot so navedli, mu je test pokazal 2,4 promila. Krški policisti so obravnavali opitega 37-letnika, ki je divjal po Krškem.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so minuli petek nekaj pred 8. uro pri Osnovni šoli Žužemberk obravnavali 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škocjana, ki so mu zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku začetniku, ki je pridobil pravico voziti osebni avtomobil pred dobrima dvema tednoma, so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno vzeli vozniško dovoljenje.

Krški policisti pa so nekaj po 10. uri ustavili 37-letnega voznika iz Ljubljane, ker je divjal po Krškem, izgubil oblast nad vozilom, se zaletel v cestne robnike in pri tem poškodoval obe prednji pnevmatiki. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Za dve kršitvi cestnoprometnih predpisov je dobil plačilni nalog, prislužil pa si je tudi počitek v prostorih za pridržanje policijske postaje.