simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

matej-zemljič Njena.si

Skrito v raju: Kakšen je Matej Zemljič za ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika

Pijana in brez izpita ostala brez avta, prijeli drzna tatova

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2021 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Voznik iz Hrvaške z nekaj manj kot tremi promili alkohola
Šentjernejski policisti so okoli 22. ure v Dobruški vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 307 hrvaških registrskih oznak. 35-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,37
miligramov alkohola. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Z dvema promiloma alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Nekaj po 20. uri so policisti PP Novo mesto na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault espace. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,0 miligram alkohola. Avtomobil so mu zasegli, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi voznik v Vavti vasi pod vplivom alkohola


Policisti PP Dolenjske Toplice so v noči na 28. 12. med kontrolo prometa v Vavti vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 46-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve mu bodo izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali
Policiste PP Krško so okoli 21.30 poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi se na dvorišče stanovanjske hiše s kombijem pripeljal moški in razbijal po vratih hiše. Na podlagi opisa vozila so policisti moškega izsledili in ustavili na Libni. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanja preizkusa odklonil. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da 31-letnik po pomoti trkal na napačna vrata. Med postopkom se je kršitelj nedostojno vedel do svojcev in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kombi so mu zasegli, o odklonu preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Prijeli drzna tatova
Policisti PP Črnomelj so bili okoli 18. ure obveščeni o drzni tatvini na Kolodvorski ulici, kjer sta storilca oškodovanki iz osebnega avtomobila odtujila torbico z denarnico, bančnimi karticami, dokumenti in denarjem. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in na podlagi opisa mladoletna storilca izsledili in prijeli. Zasegli so ukraden denar in našli tudi torbico, ki sta jo med begom odvrgla. Ukradene predmete so vrnili oškodovanki in o storitvi kaznivega dejanja obvestili starše. O drzni tatvini bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.