šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Rudi Mlakar Njena.si

Rudi ob težkem fizičnem delu sanjari o službi ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Kronika

Pijan in brez vozniškega dovoljenja povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2024 10:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 198 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in poškodovanja tuje stvari. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Huje poškodovana voznica

Nekaj po 9. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Žužemberkom in Bičem, pri odcepu za Reber. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je 61-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, trčila v brežino in se z vozilom prevrnila. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

O prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v križišču Topliške in Šmihelske ceste v Novem mestu so policisti bili obveščeni nekaj po 11. uri. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila Kia sportage pripeljal po Šmihelskem mostu. V križišču s Topliško cesto je obvozil avtomobil voznice, ki je stala pred prehodom za pešce in trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da 31-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola (1,4 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Mala Dolina, Jesenice, Loče, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Rakovec, Mihalovec) izsledili in prijeli 28 državljanov Afganistana, 12 državljanov Indije, deset državljanov Turčije, deset državljanov Sirije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Somalije, štiri državljane Maroka, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Konga, dva državljana Kitajske, državljana Šrilanke in državljana Gambije . Na območju PP Metlika (Krmačina) so prijeli 18 državljanov Sirije in državljana Tunizije in na območju PP Črnomelj (Miliči) dva državljana Maroka.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.