Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

agencije-fotka Necenzurirano

Kako gre pod Golobovo vlado Zavrlu, Pusarju & co.?...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

damir krznar maribor Ekipa24.si

Je govoril o prihodnosti?! Krznarjeve besede po ...

Savina in Garrett Njena.si

Čestitke dežujejo – je znana Slovenka noseča?

rogaska olimpija Ekipa24.si

Penal, ki je razburil javnost! Olimpija povedla po...

Kronika

Padla v podzemno jamo

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2022 09:27

Včeraj okoli 18. ure je v gozdu pri naselju Tribuče, občina Črnomelj, psička padla v podzemno jamo globine okoli šest metrov. Jamarska reševalca Regijskega centra Jamarsko reševalne službe Novo mesto sta psičko z vrvno tehniko rešila iz jame in nepoškodovano predala lastniku.

Prav tako je v Ulici na Hribu v Novem mestu gorela stanovanjska hiša. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so ogenj, ki je zajel kurilnico in spodnje prostore hiše, omejili ter pogasili. Opravili so izklop plinske napeljave, prostore prezračili ter jih pregledali s termo kamero. Na kraju sta bila prisotna dežurni delavec elektro službe in dežurni delavec upravljavca plinovodnega omrežja. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Šmihel pri Novem mestu.

Nekaj do 19. ure so včeraj seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,9 v bližini Črnomlja, 68 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Petrove vasi, Mihelje vasi, Nestoplje vasi, Črnomlja, Semiča ter okoliških krajev. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). 

Na cesti Črnomelj-Vinica sta v naselju Hrast pri Vinici, trčili osebni vozili. Poškodovani sta bili dve osebi, ki so ju na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj in odpeljali v bolnišnico. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencev, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. V času nesreče je bila cesta včeraj popolnoma zaprta.