kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Vojnik

Ovadili bodo vzdrževalca cest

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.08.2015 05:40

Celjski policisti bodo zaradi smrti sedemletne deklice kazensko ovadili odgovorno osebo občinskega podjetja Vodovod in kanalizacija (Vo-ka), ki je zadolženo za vzdrževanje cest. Po poročanju TV Slovenije se ovadba nanaša na sum storitve kaznivega dejanja opustitve nadzorstva v javnem prometu.

Do nesreče je prišlo na začetku julija, ko je deklica med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Sedemletna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre, je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni pomoči umrla v celjski bolnišnici.

Celjska družba Vodovod in kanalizacija (Vo-ka) je takrat sporočila, da je bila cesta Vojnik-Brezova-Šmartno v Rožni dolini nazadnje pregledana tri dni pred nesrečo. Na tem območju je bilo sicer junija hujše neurje z nalivi, zato je vzdrževalec takrat odstranil posledice neurja s cest in popravil poškodbe na bankinah. Navedli so še, da je bila bankina v času tragične nesreče zaščitena z opozorilno tablo.

Za kaznivo dejanje opustitve nadzorstva v javnem prometu je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let, je še poročala omenjena televizija.