minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Kronika Brežice/Dobruška vas

Opita zapeljala s ceste, žalila občane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 13:23

Na cesti med Cerkljami ob Krki in Velikim Mraševim je 37-letna voznica izgubila oblast nad vozilom, trčila v drevo in se hudo poškodovala. V Grmovljah pa je 54-letnica pod vplivom alkohola trčila v prometni znak. Občane, ki so ji skušali pomagati pa je ozmerjala.

Huje poškodovana 37-letnica
Brežiški policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se ponoči zgodila na cesti med Cerkljami ob Krki in Velikim Mraševim. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov je 37-letna voznica osebnega avtomobila v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in z vozilom trčila v drevo. 37-letna voznica se je v nesreči huje poškodovala. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin nesreče.

Pod vplivom alkohola zapeljala s ceste in žalila občane
Šentjernejske policiste so občani včeraj ob 14.30 obvestili o prometni nesreči v Grmovljah. Voznica se je prevrnila z vozilom in se nedostojno vedla do občanov, ki so jih skušali pomagati. Policisti so na kraju ugotovili, da je 54-letna voznica peljala iz Dobruške vasi proti Škocjanu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, kjer je trčila v prometni znak in se z vozilom prevrnila. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala voznica osebnega avtomobila in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Sevnici je kršitelj kljub ukazom policistov nadaljeval s kršitvijo, zato so ga policisti obvladali z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ponarejanja dokumentov, ponarejanja denarja, nezakonitega lova, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Vlomi in tatvine

Ob lokalni cesti v okolici Novega mesta je nekdo iz parkiranega tovornega vozila odtujil stabilizator dvigala, orodje, pokrov akumulatorja, 250 litrov goriva in hidravlične cevi. Škode je za okoli 3500 evrov.

V Novem mestu so neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja. Odtujili so električni transformator in poškodovali bakrene vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov.

25. 10. med 5.30 in 15.30 je bilo z bližine avtobusne postaje v Boštanju ukradeno motorno kolo Yamaha FA 141, registrske številke CE JR-43.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dobrniču je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil kovček z orodjem. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.