kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Kronika Novo mesto

Opit povzročil nesrečo, ovadili nasilneža

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2013 12:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 42 nujnih primerih. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

VLOMI IN TATVINE


V kraju Vrbina na območju Policijske postaje Krško je bilo med 29. 12. in 2. 1. vlomljeno v rezervoarje sedmih delovnih strojev in v štiri zabojnike. Neznanci so odtujili več kot 500 litrov goriva, električno orodje in naprave. Po prvih ocenah je škode za okoli 9000 evrov.

Med 29. 12. in 2. 1. je v okolici Dolenjskih Toplic neznanec iz odklenjene garaže ob stanovanjski hiši odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. V bližini je prav tako nekdo vstopil v odklenjeno garažo in gospodarsko poslopje. Odtujil je motorno žago, vrtalnik, samokolnico in iz zamrzovalne skrinje okoli 500 kilogramov mesa. Lastnika ocenjujeta škodo na okoli 2500 evrov.

V Brežicah je neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov zlatnine. Škode je za okoli 2000 evrov.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Brežiški policisti ugotavljajo okoliščine poškodovanja parkomata na Cesti prvih borcev v Brežicah. Neznanec je med 31. 12. in 2. 1. povzročil za okoli 1000 evrov škode.


NASILJE V DRUŽINI

Črnomaljski policisti in policisti Policijske postaje Črnomelj so 2. 1. posredovali zaradi nasilja v družini. Zaradi razlogov za sum, da bosta ogrozila življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so 31-letnemu in 38-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Ugotovili so, da nasilneža že dalj časa izvajata fizično in psihično nasilje nad partnerkama. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, 31-letnika pa tudi zaradi kaznivega dejanja zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

PROMETNA NESREČA

Črnomaljski policisti so 2. 1. zvečer ugotavljali okoliščine prometne nesreče v okolici Semiča. Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Črnomlja zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo ob cesti. 35-letni povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odklonil je preizkus alkoholiziranosti, vozil pa je neregistriran avtomobil Renault 5. Policisti bodo zoper povzročitelja ukrepali zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih. Za omenjene kršitve predpisi določajo denarno kazen 2500 evrov, kršitelju se izreče tudi 21 kazenskih točk.

POŽAR

Brežiški policisti so bili 2. 1. nekaj pred 9. uro obveščeni o požaru v delavnici v kraju Trebež. Požar, do katerega je prišlo v elektro omarici so pogasili zaposleni, nastalo pa je za okoli 3000 evrov škode. Policisti bodo o svojih ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.