alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Kronika Novo mesto

Opit, brez vozniške, z neregistriranim polom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2013 11:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 45 nujnih primerih. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil in pridržali voznico in voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, kaznivo dejanje nasilja družini, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi zgostitev prometa in ovir na vozišču.

VEČKRATNEMU KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Novomeški policisti so 14. 3. okoli 15. ure med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran Volkswagen polo, ki je odjavljen iz prometa, na avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so avtomobil zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


VLOM

Na območju Brežic je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino in nakit. Škode je za okoli 2400 evrov.