soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

Odtujili okoli 200 litrov goriva

Piše: R.K.

Čas objave:
30.06.2022 10:00

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 225 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo,v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zaegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari,ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan kolesar

Nekaj po 12. uri so iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo 21-letnega moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je moški kolesaril iz smeri Potoka proti Jurki vasi. Zaradi zdravstvenih težav naj bi izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo. Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Brestanici nekaj po 13. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 66-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Okoli 16.30 so na območju Senovega zasegli avtomobil 59-letnemu vozniku. Kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA


Vlomi in tatvine

V noči na 29. 6. je v Rodinah pri Trebnjem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode. Na delovišču v okolici Straže so v noči na 29. 6. neznanci vlomili v
rezervoarje dveh tovornih vozil, traktorja in delovnega stroja. Iztočili in odtujili so okoli 200 litrov goriva. V naselju Sela na območju Šmarjeških Toplic je v noči na 29. 6. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom. V noči na 30. 6. je na parkirnem prostoru v Črnomlju neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil prenosni računalnik.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Koritno) izsledili in prijeli državljana Iraka, državljana Bangladeša in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.