severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Kronika

Odklonila alkotest, oba pridržali

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 08:57

V Šentjerneju so policisti včeraj obravnavali nasilneža, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, v Novem mestu pa voznika, ki je vozil nezanesljivo. Oba sta odklonila alkotest.

Policisti PP Šentjernej so bili včeraj nekaj po 11. uri obveščeni, da na parkirnem prostoru v Šentjerneju moški nadleguje občane. Na kraju so izsledili 30-letnega kršitelja in mu zaradi nasilnega in drznega vedenja izdali plačilni nalog. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o odklonu z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 23. 2. so policisti PPP Novo mesto na Ljubljanski cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 39-letnemu kršitelju, ki je odklonil preizkus, so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitve bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da mora udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, ravnati po odredbi policista. Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Kršitelj, ki ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo, se za prekršek kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.