IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Kronika KK

Obravnavali tri nesreče pri delu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 13:07

Krški in črnomaljski policisti so bili minuli konec tedna obveščeni o delovnih nesrečah, v katerih so se tri osebe hudo poškodovale.

Na gradbišču objekta v Kostanjevici na Krki je 12. 4. nekaj pred 13. uro 42-letni delavec padel z gradbenega odra, z višine okoli treh metrov. Ob padcu na betonska tla se je hudo poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Kriminalisti bodo po zaključenem postopku z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

12. 4. ob 18.30 so bili o nesreči pri delu obveščeni črnomaljski policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 55-letni moški polagal izolacijo na podstrešju stanovanjske hiše in padel na betonska tla z višine dveh metrov. Ob padcu si je hudo poškodoval glavo. S policijskim helikopterjem je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.


13. 4. dopoldan se je zgodila nesreča pri delu na delovišču, v kraju Celine, na območju Policijske postaje Krško. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov si je delavec poškodoval prste obeh rok pri delu z vitlom. Hudo poškodovanemu 57-letnemu državljanu Hrvaške, so morali delno amputirati štiri prste rok in oskrbeti zlom roke. Po zaključenem postopku bodo policisti in kriminalisti seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči so policisti obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.