mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

Objestno vozil, nato grozil policistom

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2023 08:09

Včeraj so policisti PU Novo mesto obravnavali voznika, ki je z objestno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Obravnavali so tudi dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, eden od njiju ni imel vozniškega dovoljenja.

Nevarnega voznika prijeli in mu zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 19. uro obveščeni, da naj bi na območju Poljan pri Mirni Peči pijan voznik osebnega avtomobila Mercedes z objestno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Nevarnega voznika so policisti izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 55-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil odrejen strokovni pregled. 55-letnik je policistom grozil, da jih bo ubil, z vpitjem in nedostojnim vedenjem je kršil javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov in se ni pomiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Trnovcu so metliški policisti okoli 19. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 75-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Šentjernejski policisti so v noči na 19. 5. ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelja so izsledili in ugotovili, da gre za 34-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.