viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika Novo mesto

Novomeški kriminalisti ovadili goljufivega podjetnika

Piše: A.D.

Čas objave:
11.04.2018 17:01

Novomeški kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufij zoper 46-letnega osumljenca.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec (odgovorna oseba gospodarske družbe in odgovorna oseba
samostojnega podjetnika) v letih 2010 in 2011 odgovorne osebe na Zavodu RS za zaposlovanje z dajanjem lažnih podatkov preslepil, da so bila družbi in podjetju na podlagi zahtevkov izplačana delna povračila nadomestila plač za zaposlene, napotene na čakanje. Osumljenec je za nekatere zaposlene
lažno prikazoval, da so bili na čakanju na delo, saj je bilo ugotovljeno, da so nekateri delavci, ki so bili napoteni na čakanje na delo, dejansko opravljali delo in za te delavce niso bili upravičeni do povračila. Na ta način je družba in samostojni podjetnik s strani omenjenega zavoda neupravičeno pridobil sredstva v višini skoraj 41.000 evrov.

V Črnomlju je včeraj v dopoldanskih urah neznanec izkoristil odsotnost lastnikov in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 300 evrov.V Trebnjem je v noči na 11. 4. nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah naj bi odtujil motorne žage, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer posredovali v 49 interventnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.