Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Kronika

Niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2023 09:53

Decembra lani in januarja letos so se zgodile tri prometne nesreče, v katerih so vozniki umrli na kraju nesreče. Obdukcije so pokazale, da je bila smrt posledica poslabšanja zdravstvenega stanja.

7. decembra lani se je zgodila prometna nesreča na dolenjski avtocesti, v smeri proti Obrežju, pri počivališču Zaloke, kjer je 62-letni voznik osebnega avtomobila na pospeševalnem pasu silovito trčil v zadnji del tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče. 16. januarja letos je na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju, pri izvozu za Novo mesto, voznik tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. Posredovali so reševalci, ki so ugotovili, da je voznik umrl na kraju nesreče. Prav tako 16. januarja letos je v Škrjančah pri Novem mestu 45-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, z vozilom obstal v jarku in umrl na kraju nesreče.

V vseh treh primerih so bile opravljene obdukcije in ugotovljeno je bilo, da vozniki niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč, ampak je bila smrt posledica poslabšanja zdravstvenega stanja. Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto smo tako v letu 2022 obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je umrlo devet ljudi, letos pa na naših cestah ni bilo smrtnih žrtev zaradi prometnih nesreč.