mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

Neznanci v Brežicah v vozila metali kamenje

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2023 08:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, loma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je v noči na 23. 5. nekdo vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil okoli 40 sadik cvetja. Z vlomom in tatvino je povzročil za 250 evrov škode.

V Podzemlju na območju PP Črnomelj je 23. 5. med 11.30 in 14.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata balkona vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Osumljence izsledili

Brežiški policist so bili okoli 19.30 obveščeni, da naj bi na Jurčičevi cesti v Brežicah neznanci metali kamenje v vozila, ki so peljala mimo. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in na podlagi ugotovitev izsledili tri mladoletnike, ki so z nevarnim ravnanjem ogrozili varnost voznikov. O ugotovitvah bodo policisti obvestili starše mladoletnikov, pristojni center za socialno delo in okrožno državno tožilstvo.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj po 15. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem motil javni red in mir in žalil osebje lokala. 40-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, 13 državljanov Maroka, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Rusije, 11 državljanov Afganistana, osem državljanov Indije, štiri državljane Sirije, državljana Kameruna in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.