nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Kronika

Nevarna vožnja v Novem mestu, v Brežicah tatvina skiroja in razgrajanje

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2024 08:37

Včeraj so policisti v Novem mestu in Brežicah posredovali zaradi nevarne vožnje, kraje električnega skiroja in 43-letnika, ki je vinjen razgrajal in ni upošteval opozoril policistov.

Ob 19.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o nevarni vožnji 43-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Dacia na Ljubljanski cesti. Voznik je vijugal po cesti, večkrat zapeljal preko robnika in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so ga hitro izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 1,77 miligramov alkohola (3,7 g/kg). Voznika so pridržali, o kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo sodišče obvestili z obdolžilnim predlogom.

Tatvina električnega skiroja

Ob 11. uri so bili policisti PP Brežice obveščeni o kraji električnega skiroja s parkirnega prostora trgovskega centra v Brežicah. Na podlagi opisa osumljenca so tatu izsledili že okoli 12. ure. Policisti so 19-letniku zasegli ukraden skiro in ga vrnili oškodovanki. Zoper tatu bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Pijan razbijal po vratih in avtu

Nekaj po 19. uri so brežiške policiste poklicali na pomoč z Borštnikove ulice, kjer je 34-letni moški pod vplivom alkohola razbijal po vratih stanovanjske hiše in osebnem avtomobilu. Kljub prihodu policistov se kršitelj ni pomiril in ni upošteval opozoril ter ukazov. Zaradi kršenja javnega reda in miru so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.