stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Nenadoma zapeljala na levi prometni pas

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2024 11:19

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti med Krškim in Brežicami

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Krškim in Brežicami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje dveh vozil odgovorna 59-letna voznica, ki je nenadoma zapeljala na levi prometni pas in zaprla pot 33-letnemu vozniku. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v brežiški bolnišnici. Policisti bodo zoper povzročiteljico uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varnosti cestnega prometa.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 17.30 obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi med Rumanjo vasjo in Dolenjskimi Toplicami z vozilom vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 64-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola (1,2 g/kg) so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zaseg vozila

Na priključku avtoceste za smer Obrežje v Dobruški vasi so policisti PPP Novo mesto okoli 18. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prekoračitev hitrosti

28. 3. okoli 8.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je iz smeri Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 184 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h. 43-letnemu vozniku Mercedesa švicarskih registrskih oznak so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 27. 3. in 28. 3. je na Mestnem trgu v Metliki nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z delovišča v Črnomlju je med 26. 3. in 28. 3. nekdo odtujil kovinske konzole. Izvajalca del je oškodoval za 700 evrov.

Okoli 22.30 je na Ulici Ivana Roba v Novem mestu neznanec skozi vrata v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit in denar. Policisti in kriminalisti so opravili ogled, zavarovali najdene sledi in nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja oziroma aktivnostmi za izsleditev storilca.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na območju Sevnice ugotovili več kršitev

Policisti PP Sevnica so 27. 3. na območju Sevnice opravili poostren nadzor, v katerem so ugotavljali kršitve določil Zakona o prijavi prebivališča in Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Med nadzorom so opravili 45 identifikacijskih postopkov in pri nadzoru podjetja s sedežem na območju PP Sevnica ugotovili več kršitev, povezanih z zaposlitvijo tujcev.

Trije tujci, ki so opravljali delo, niso imeli sklenjene pogodbe o zaposlitvi, niso bili vključeni v obvezna zavarovanja in niso imeli ustreznih soglasij za delo v Sloveniji. Državljan Srbije in dva državljana Bosne in Hercegovine tudi niso imeli dovoljenj za prebivanje v Sloveniji. Zaradi ugotovljenih kršitev so policisti postopek predali uslužbencem FURS, ki so ukrepali zaradi kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Tujcem so bile izrečene globe in izdane odločbe, na podlagi katerih so bili napoteni, da zapustijo Slovenijo. Zoper odgovorno in pravno osebo podjetja bo uveden postopek zaradi omogočanja in pomoči tujcu, da nezakonito prebiva na območju R Slovenije.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Velika Dolina, Jereslavec, Šentlenart) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Iraka, osem državljanov Bangladeša, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Palestine, dva državljana Pakistana, dva državljana Irana, državljana Afganistana in državljana Indije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli pet državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, dva državljana Maroka in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.