plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

nada-zorec, kmetija-2023 Njena.si

Kmetija: Nadi prekipelo, razočarana sama ...

lanisek Ekipa24.si

V drugi seriji Slovenci kot prebujeni, Anže ...

Kronika Brežice

Motorist trčil v srno in padel

Piše: R.K.

Čas objave:
01.08.2021 10:23

Včeraj ob 9.50 je na cesti Kočevje–Dvor v občini Kočevje pri naselju Stari Log motorist trčil v srno in padel. Posredovali so gasilci PGD Kočevje in Žužemberk. Zavarovali so kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Kočevje. Za poginulo srno je poskrbel pristojne lovec.

Ob 8.19 so v naselju Dramlja, občina Brežice, gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Brežice so obolelo osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v SB Brežice.

Ob 9.11 je v naselju Muljava v občini Ivančna Gorica oseba nenadno obolela in ni kazala znakov življenja. Poleg Reševalcev NMP Ljubljana in zdravnika ZD Ivančna Gorica so posredovali tudi gasilci PGD Muljava. Osebi so nudili prvo pomoč z oživljanjem. Kljub hitri intervenciji reševalnih služb je oseba umrla na kraju dogodka.

Ob 19.11 je na Trgu svobode v Sevnici nenadoma obolel otrok potreboval nujno medicinsko pomoč. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so nudili pomoč otroku do prihoda reševalcev NMP. Reševalci NMP Krško so obolelega oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 21.28 je pri Gorenji vasi v občini Ivančna Gorica voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Posredovali so gasilci PGD Stična in GB Ljubljana, ki so odklopili akumulator, kraj zavarovali in s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila. Reševalci so jo prepeljali v bolnišnico.