sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetijo zaradi usodne napake zapustil eden najbolj...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Kronika

Našli topovsko granato

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:22

Regijski center za obveščanje Novo mesto poroča o najdbi neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstvih in prometni nesreči.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

Včeraj ob 8.26 je v naselju Vrh v občini Šentrupert občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije sta odstranila in na kraju uničila topovsko granato kalibra 37mm avstroogrske izdelave, ostanek iz prve svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj  ob 11.01 sta v naselju Kanižarica v občini Črnomelj trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri zapori ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so oskrbeli ponesrečeno osebo na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.


Ostale aktivnosti
Regijski center za obveščanje Novo mesto je včeraj za nujno medicinsko pomoč posredoval devet klicev, za nujno veterinarsko pomoč pa dva klica. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higienike. Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.