Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Metlika/Novo mesto/Črnomelj

Nasilnežu v Beli krajini prepovedali približevanje

Piše: A.D.

Čas objave:
12.04.2018 12:45

Metliški policisti so včeraj v večernih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve in 44-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko izrekli ukrep prepovedi približevanja.

O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V Črnomlju je med 10. 4. in 11. 4. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in iz blagajne odtujil menjalni denar.


V Trebnjem so v noči na 11.4. neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujili lesene zabojnike z železnimi ploščami in profili. Škode je za okoli 3.000 evrov.

Črnomaljski policisti so v noči na 11. 4. v Črnomlju izsledili 24-letnega osumljenca, ki je pred tem v kraju Grič pri Dobličah ukradel motorno kolo. Motorno kolo so zasegli, osumljenca pa odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje, včeraj dopoldne v naselju Zilje, prijeli štiri državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 246 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli  avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.