Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Anja Križnik Tomažin Njena.si

Anja Križnik Tomažin žaluje, poslovil se je ...

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Kronika

Nasilnež v Mirni Peči se tudi po prihodu policistov ni pomiril

Piše: R.K.

Čas objave:
31.12.2021 10:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa vloma, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin in tatvin.


Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Mirne Peči. Ugotovili so, da je 40-letni moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, tolkel po vratih stanovanjske hiše, jih razbil in žalil partnerko. Nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov,
zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.Voznik z 2,1 promili alkohola
V noči na 31. 12. so policisti PP Krško med kontrolo prometa v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Kršitelju so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus vloma
V noči na 31. 12. je v Šmarjeti neznanec poskušal vlomiti v prodajalno. Ob sprožitvi alarmne naprave je pobegnil in v objekt ni uspel vstopiti. Policisti okoliščine še preiskujejo.