Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

\"Ne, tu ni prostora zate!\" Odkrito.si

To je Williamova odločitev glede Harryjeve ...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Kronika Novo mesto

V Črnomlju moški napadel policista

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
31.05.2018 13:28

Črnomaljski policisti so včeraj, v dopoldanskih urah, posredovali zaradi spora in pretepa med prebivalci naselja v okolici Črnomlja. Med vzpostavljanjem javnega reda in miru je proti policistom začel teči moški in grozil s sekiro. Ukazali so mu, naj odloži nevaren predmet, vendar njihovih ukazov ni upošteval. Še naprej je grozil s sekiro, zato je policist izstrelil opozorilni strel v varno smer.

60-letnemu moškemu so nevaren predmet odvzeli, zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. V dogodku
ni bil nihče poškodovan, domnevno pa naj bi bil vzrok za pretep, v katerem naj bi sodelovalo okoli petnajstih oseb, spor zaradi zemljišča. 60-letnega osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Vlom 


V Krški vasi je med 7. in 14. uro, v času odsotnosti stanovalcev, nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 4000 evrov.Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Beli krajini, na območju krajev Vukovci, Preloka, Tribuče, Nova Lipa in Metlika, izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljani Sirije, Pakistana, Maroka, Alžirije, Tunizije, Irana, Libije in Iraka so zaprosili za mednarodno zaščito, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.