marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Kronika

Na truplu so našli sveže in stare sledove nasilja

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2022 12:01

Poročali smo že, da se je v okolici Sevnice včeraj zgodil umor. Policisti so posredovali več informacij.

Včeraj smo poročali, da se je v okolici Sevnice zgodil umor. Moški naj bi umoril svojo partnerko.

Policisti so sporočili, da se je v torek popoldne, okoli osemnajste ure, na policijski postaji v Sevnici zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki. V pogovoru je policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Iz pogovora so policisti razbrali sumljive okoliščine.

Na kraj so nemudoma odšli policisti in ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom zdravstvenega doma Sevnica. Na naslovu bivanja so našli truplo
41-letne ženske. Zdravnik je potrdil smrt. Pri pregledu trupla so našli sledove nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke. Policisti in kriminalisti so pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice je bila v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravljena sodna obdukcija.  Pri obdukciji so našli stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla. 

Osumljeni je še vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. 

Za šest mladoletnih otrok je poskrbel Center za socialno delo. Prav zaradi varovanje interesa mladoletnih otrok je naše obvestilo za javnost bolj skopo in več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka ne moremo razkrivati.

Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.