916510_f229studenti02t Svet24.si

Novo študijsko leto: nekaj svežih programov, ...

houthis-yemen Svet24.si

Nasprotujejo pristanku ladje v Kopru, saj naj bi ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

CIA_Director_Burns Reporter.si

(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na...

luka doncic Ekipa

Hahah, Luka je dobil šopek vrtnic, nikoli ne ...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Dino iz serije Skrito v raju razkril skrivnost ...

doncic Ekipa

Izjemno razpoloženi Luka in darilo ameriškim ...

Kronika

Na prehodu za pešce trčil v peško

Piše: PU NM

Čas objave:
01.10.2024 10:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Na prehodu za pešce trčil v peško

Črnomaljski policisti so bili nekaj po 8. uri obveščeni o povoženju peške v Črnomlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 73-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 11-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik lažje poškodovan

Okoli 16.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Gabrom in Uršnimi seli. 44-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na brežino, kjer je trčil v skalo in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prekoračitev hitrosti

Dopoldne so policisti na območju Čateža ob Savi ustavil voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je na cesti na Primorskem, kjer je hitrost omejena na 110 km/h vozil 160 km/h. 23-letnemu državljanu Albanije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Loče, Rigonce, Brežice, Čatež ob Savi, Mali Obrež) izsledili in prijeli 25 državljanov Afganistana, 22 državljanov Sirije, devet državljanov Indije, pet državljanov Nepala, štiri državljane Maroka, dva državljana Turčije, dva državljana Egipta in državljana Bangladeša. Na območju PP Črnomelj (Hrast pri Vinici, Vinica) so prijeli 12 državljanov Turčije in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu v gozdu

Nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Dolenjem Kronovem. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 58-letni moški opravljal sečnjo dreves. Pri podiranju se je drevo na višini okoli 15 metrov prelomilo in moškemu padlo na glavo. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti so še ugotovili, da med delom ni uporabljal zaščitne čelade. Okoliščine še preverjajo, z ugotovitvami bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Med delom padel s strehe

O nesreči pri delu v Dolnjem Ajdovcu so bili nekaj pred 16.30 obveščeni tudi policisti PP Dolenjske Toplice. Ugotovili so, da je 69-letni moški opravljal dela na strehi pomožnega objekta. Pri sestopu naj bi se mu izmaknila lestev, zato je padel na glavo z višine okoli treh metrov. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.