Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Kronika Novo mesto

Moškega, ki je bil več let nasilen do žene, pridržali

Piše: A.D.

Čas objave:
26.04.2018 12:00

Včeraj v dopoldanskih urah so bili novomeški policisti obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, da je 55-letni moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo.

Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem. Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši, nasilja ni upala prijaviti.

Nasilje je stopnjeval do te mere, da je v noči na torek za izvajanje fizičnega nasilja uporabil električni pralizator in žrtev poškodoval, tako, da ji je bila nudena zdravniška pomoč. Policisti so 55-letnemu nasilnežu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi nasilja bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Nasilje v družini (nasilje nad žensko) praviloma ne preneha samo od sebe temveč se stopnjuje. Pomembno je, da žrtve ali kdo drug nasilje v družini prijavi takoj (na policiji, tožilstvu, centrih za socialno delo, pri nevladnih organizacijah) in tako naredimo vse za razumevanje in izvajanje ničelne tolerance do nasilja, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.