Jadrnica Svet24.si

Video: Z jadrnico so želeli pred neurjem mirno ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

Močno vinjen povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
09.06.2023 09:28

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 298 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj roparske tatvine, poškodovanja tuje stvari, nedovoljenega prehoda meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,4 promili alkohola

Brežiški policisti so bili ob 21. 30 obveščeni o prometni nesreči v Dečnem selu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 77-letni voznik. Povzročitelj se je v nesreči hudo poškodoval, 77-letni voznik in 73-letna potnica v njegovem vozilu pa sta utrpela lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,16 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vožnja po levi strani vozišča

Nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tovornega vozila in osebnega avtomobila na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 33-letni voznik. Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje
poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Trebnjem so v noči na 9. 6. policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni voznik nima veljavnega vozniškega
dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je med 1. 6. in 8. 6. nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

Na območju Starega Ljubna je med 2. 6. in 8. 6. neznanec poskušal vlomiti v več zidanic. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno s poskusi vlomom.

Med 6. 6. in 8. 6. je v Dolenjih Kamencah nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve kosilnici, vrtalnik in samokolnico. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Nekaj po 15. uri smo bili obveščeni, da varnostnik zadržuje osebo, ki naj bi kradla v prodajalni. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da je 27-letna osumljenka v prodajalni na Topliški cesti v voziček naložila artikle v vrednosti okoli 300 evrov in poskušala pobegniti. Izhod ji je poskušal preprečiti varnostnik, vendar se je upirala in ga lažje poškodovala po roki. Ukradeni predmeti so bili vrnjeni osebju, zoper 27-letnico iz Brezja pa bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na območju Hriba pri Orehku (PP Novo mesto) je med 3. 6. in 8. 6. neznanec vlomil v zidanico in pomožni objekt in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v Dolenji Straži je med 16. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbo s prenosnim računalnikom.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 24. 5. in 8. 6. na Velikem Slatniku neznanec vlomil v zidanico in odtujil kosilnico in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

V noči na 9. 6. so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Kia stonic hrvaškim registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Srbije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 25 državljanov Maroka, 21 državljanov Rusije, 18 državljanov Bangladeša, devet državljanov Indije, šest državljanov Sirije, tri državljane Nepala, tri državljane Pakistana, dva državljana Nigerije, državljana Afganistana in državljana Konga . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.