markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Kronika Novo mesto

Mladega popotnika so policisti varno pospremili z avtoceste

Piše: PU NM

Čas objave:
16.07.2024 10:52

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 254 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

 Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.


Mladega popotnika so policisti varno pospremili z avtoceste
Danes nekaj po 5. uri nas je voznik osebnega avtomobila obvestil, da je opazil otroka ki pešači po avtocesti. Policisti PP Trebnje so se nemudoma odzvali, prevozili relacijo in med avtocestnima priključkoma Trebnje in Mirna Peč opazili otroka z nahrbtnikom, ki je pešačil ob robu avtoceste. Varno so ustavili in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so se z njim prijazno pogovorili in ugotovili, da je mladi popotnik v zgodnjih jutranjih urah sam sprejel odločitev, da dodobra izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju v Novo mesto. Vsi so se strinjali, da je bila glede na današnjo napoved visokih temperatur odločitev o rekreaciji ob tako zgodnji uri kar pravšnja. Ni pa bila najboljša odločitev, da svoje namere ni zaupal staršem, še manj pa, da je za pešačenje izbral kar avtocesto. Obvestili so zaskrbljenega očeta, ki je takoj prišel na postajo in povedal, da je spal in sploh ni vedel, da je mladenič odšel od doma. Konec dober, vse dobro. Policisti se zahvaljujemo tudi pozornemu vozniku, ki nas je obvestil o ravnanju mladeniča in pripomogel k varnemu zaključku dogodka.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan motorist

15. 7. nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika kmetijskega traktorja v Podbočju. Policisti PP Krško so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik kmetijskega traktorja, ki se je s poljske poti vključeval na regionalno cesto in odvzel prednost 23-letnemu motoristu. Motorist je z motornim kolesom oplazil vilice za prevoz travnatih bal, nameščene na traktorju, potem pa padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da motorist nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran motor, preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil. O kršitvah motorista bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, zoper voznika traktorja pa bodo podali kazensko ovadbo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Martinji vasi so trebanjski policisti okoli 17. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford fiesta. 59-letni kršitelj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčil v pešca



Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni, da v zdravstvenem domu oskrbujejo otroka, ki naj bi ga zbil osebni avtomobil. Policisti PP Krško so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo v naselju Kerinov Grm. 29-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zbil otroka, ki je prečkal cesto. Lažje poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, odpeljali v zdravstveni dom, od tam pa v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog. Ukrepali bodo tudi zoper starše otroka, ki so upustili dolžno nadzorstvo nad otrokom, ko je bil udeležen v cestnem prometu.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Potočni vasi je v noči na 15. 7. nekdo s travnika odtujil štiri kocke sena.

V kraju Jagodnik je neznanec skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtujil daljnogled. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Loče, Mostec, Jereslavec, Slovenska vas, Rakovec) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 30 državljanov Afganistana, devet državljanov Indije, sedem državljanov Šrilanke, šest državljanov Nepala, pet državljanov Turčije, pet državljanov Egipta, tri državljane Kitajske, dva državljana Senegala, državljana Nigerije, državljana Irana in državljana Palestine. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči) so prijeli dva državljana Palestine, dva državljana Sirije in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.