Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Črnomelj

Policija je po včerajšnji ugrabitvi v Beli krajini storilce že prijela

Piše: STA/Policija, V.D.

Čas objave:
09.05.2019 08:00

V Beli krajini naj bi skupina migrantov včeraj ugrabila domačina, ko je ta delal v vinogradu, poroča spletni portal Siol.net, ki se pri tem sklicuje na izjavo hčere domačina. Zvezali naj bi ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili proti Italiji. Pri Sežani naj bi ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami.

V Italiji naj bi jih nato prijeli italijanski policisti. S Policijske uprave Novo mesto so za portal sporočili, da policisti o dogodku zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine. Kot so še zapisali, v tem trenutku podrobnosti ne morejo pojasnjevati, bodo pa to storili, takoj ko bo mogoče. Uradne potrditve dogodka tako še ni.

Ugrabitev 79-letnega domačina naj bi se zgodila v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, ko je ta delal v vinogradu, je za portal zatrdila njegova hči. Ugrabili naj bi ga štirje migranti. Dodala je še, da njen oče ni poškodovan in da je bil po dogodku na pogovoru na policijski postaji v Sežani.

Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesna Drole, je danes sporočila, da je bil Operativno-komunikacijski center v Kopru obveščen, da so neznanci iz vozila izpustili zvezanega starejšega moškega, ki naj bi mu pred tem ukradli vozilo in odvzeli ključe zidanice v Beli krajini. Moški se je po tem zatekel k bližnjim stanovalcem, ti pa so obvestili policijo in svojce. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti.