minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Kronika Ljubljana, Zagreb

Kriminalist sodeloval pri tihotapljenju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 17:26

Slovenska in hrvaška policija izvajata hišne preiskave in aretacije članov mednarodne hudodelske združbe, ki so izvrševali kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Danes v zgodnjih jutranjih urah so koprski kriminalisti in policisti v sodelovanju z Upravo kriminalistične Policije GPU in Specializiranim državnim tožilstvom RS pričeli izvajati zaključne aktivnosti v kriminalistični preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki je v daljšem časovnem obdobju v Sloveniji in na Hrvaškem izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog. Istočasno so pričeli izvajati zaključna preiskovalna dejanja tudi hrvaški policisti iz Policijske uprave Primorsko-Goranske.

Po usmeritvah Okrožnega državnega tožilstva iz Kopra in Specializiranega državnega tožilstva RS, ki sta usmerjali kriminalistično preiskavo, smo danes aretirali identificirane osumljence, člane mednarodne hudodelske združbe. Med prijetimi osebami je tudi osumljenec, zaposlen v kriminalistični policiji, in sicer zaradi suma, da je sodeloval v hudodelski združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Na območju Slovenije (Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane) okoli 100 kriminalistov in policistov izvaja prijetja in hišne preiskave pri 18 osumljencih, istovrstne aktivnosti pa potekajo tudi pri 15 osumljencih na
Hrvaškem.