policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Kronika Novo mesto

Kradli kot srake

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.03.2013 11:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 41 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi zgostitev prometa in ovir na vozišču.

PROMETNA NESREČA

5. 3. nekaj po 7. uri se je zgodila prometna nesreča v kraju Globoko, na območju Brežic. 27-letni voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

ZASEG AVTOMOBILA

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa pri Semiču ustavili 26-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljala vozniškega izpita. Vozila je neregistriran avtomobil Kia pride in med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu. Avtomobil so jih zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakona o motornih vozilih so policisti kršiteljico obravnavali že 18-krat.


VLOMI IN TATVINE

Med 4. 3. in 5. 3. je v Krški vasi nekdo vlomil v trgovino in odtujil tobačne izdelke in živila. Škode je za okoli 800 evrov.

V Zalogu je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 400 evrov.

V Brežicah je nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil okoli 350 kilogramov bakrene žice. Podjetje je oškodovano za 1400 evrov.