supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Kronika Nm

Kolesar umrl

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2012 08:05

V ponedeljek se je zgodila prometna nesreča z udeležbo priletnega kolesarja in voznika osebnega vozila. Kolesar je pozno popoldne umrl. Policisti so minulo noč obravnavali tudi 24 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj.

10. 12. 2012 ob 14.55 je v naselju Miren pri Novi Gorici prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 95 letni kolesar iz Mirna pripeljal v krožišče v nasprotno smer in trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 18 letni voznik iz Kobjeglava. Kolesar je bil hudo telesno poškodovan odpeljan v bolnišnico v Šempeter, kjer pa je ob 17.35 za posledicami poškodb iz nesreče umrl.


Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, 12 tatvin, 5 poškodovanj tuje stvari, dva ropa in po eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja, prepovedan prehod državne meje ali ozemlja države in lahka telesna poškodba.


Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti opravili 25 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja javnega reda in miru.

V 21 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v preostalih nesrečah pa so se štiri osebe lahko telesno poškodovale. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan en kršitelj, policisti so dvema kršiteljema zaradi storitve hujšega prometnega prekrška zasegli vozilo.