princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

natalija-bratkovič, kmetija-2023 Njena.si

Po Kmetiji voditeljica opravlja tudi to delo

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Kronika

Iz pulta ukradla denarnico

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2023 08:02

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 153 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na Obrežju in v Krškem so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Gorenjih Kamencah je v noči na 27. 2. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje.

Nekaj pred 16. uro je v prodajalni na Glavnem trgu v Novem mestu storilka izkoristila odsotnost prodajalke, ki je stregla druge stranke in iz prodajnega pulta odtujila denarnico z denarjem.

V Mrzlavi vasi je v noči na 27. 2. neznanec s strehe gospodarskega objekta odtujil bakrene žlebove in lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj pred 8. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu za Trebnje. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 37-letna voznica iz Hrvaške zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. Lažje
poškodovano 66-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izrekli globo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 25 državljanov Rusije, 12 državljanov Kube, osem državljanov Somalije, šest državljanov Bangladeša, pet državljanov Irana, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Šrilanke, dva državljana Sierra Leone, državljana Afganistana, državljana Gvineje Bissau in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.