408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

franc Njena.si

VIDEO: Tako je Franc prekinil predsednikov govor

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Kronika

Iz garaže so ukradli kotel za žganjekuho

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2023 08:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali huje poškodovanega motorista

Sevniški policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista na območju Mrtovca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 62-letni motorist, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 56-letne voznice. Motorista, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli 21.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljem Sajevce in Kostanjevica na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v naselju Brod v Novem mestu je med 20. 9. in 21. 9. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kotel za žganjekuho. Z vlomom  in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene vstope v Slovenijo

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Nova vas pri Mokricah, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 167 državljanov Afganistana, 23 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 13 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Maroka, osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Iraka, šest državljanov Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Nepala, državljana Ruije, državljana Palestine in državljana Alžirije in na območju PP Metlika tri državljane Turčije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.