severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Kronika Dolenjske Toplice

Hudo pretepel ženo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
29.07.2019 12:28

Danes ponoči so policisti posredovali zaradi nasilja v družini na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice. Hudo pretepena ženska je uspela pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč. Policisti so žrtev takoj odpeljali v zdravstveni dom, od tam pa je bila zaradi številnih poškodb prepeljana v novomeško bolnišnico.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da jo je s palico pretepel 83-letni mož. Moški naj bi bil že večkrat nasilen in jo pretepal, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči, prav tako policistov o nasilju ni obvestil nihče drug.

Moškemu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje,
osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.