sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

lesley-maxwell Odkrito.si

Babica razkriva: "Mladi fantje norijo za mojim ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Kronika

Hudo poškodovan pešec

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2022 08:39

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 49-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 82-letnega pešca, ki je prečkal cesto.

 Hudo poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nasprotno smer po avtocesti

20. 11. okoli 23. ure so bili policisti obveščeni, da med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. OKC je o nevarni vožnji voznika takoj obvestil policijske patrlulje, ki so vozilo izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna voznica peljala iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, je avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. Pri tem je v Dobruški vasi na
odseku kjer se izvajajo dela trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.