pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Grozil policistom in poškodoval službeno vozilo

Piše: R.K.

Čas objave:
09.08.2022 09:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 79 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev. Obravnavali so trinajst prometnih nesreč, v eni se je ena oseba poškodovala, pri ostalih pa je nastala materialna škoda. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali 15-krat, obravnavali so sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlome in tatvijn. Posredovali so tudi zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Motorist z 1,9 promili alkohola

Policisti PP Krško so bili okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči pri Dolgi Raki. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 50-letni motorist pri zavijanju levo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali

Policisti na mejnem prehodu Žuniči so nekaj po 18. uri 27-letnemu vozniku zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Grozil policistom

Nekaj po 20. uri so policisti v okolici Šentjerneja ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je poskušal pobegniti, zato so zoper njega
uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ves čas postopka se je upiral in policistom grozil, da jih bo ubil. 21-letnik je med prevozom poškodoval službeno vozilo policije in
nadaljeval z grožnjami in upiranjem. Med interveniranjem sta bila dva policista lažje poškodovana. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola, je že v mesecu juliju napadel policiste, enega je brcnil, drugega pa ugriznil. Tudi takrat je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Prijeli tatove

Okoli 18.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni, da naj bi iz prodajalne v Črnomlju neznanci ukradli več kosov orodja in pobegnili z osebnim avtomobilom. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa 20-letnega voznika izsledili in ustavili. V avtomobilu so bili še trije mladoletniki, ki so v prodajalni izvršili tatvino. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili oškodovancu. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V Dobravi pri Škocjanu je nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil okoli sedem metrov bakrenih žlebov.

V Praprečah pri Šentjerneju je neznanec vlomil v zidanico in odtujil zaboj piva in prehrambene artikle. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

Med 7. 8. in 8. 8. je v Semiču nekdo vlomil v prostore društva in odtujil pločevinke in plastenke s pijačo in hladilno torbo. Z vlomom in tatvino je povzročil za 200 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Brezje pri Veliki Dolini, Prilipe) izsledili in prijeli 17 državljanov Indije in štiri državljane Gvineje in na območju PP Črnomelj (Zilje) 19 državljanov Burundija, tri državljane Gambije, dva državljana Gvineje in državljana Senegala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.