marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Kronika Ljubljana

Goljufivi podjetni Abraham

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 11:23

Bil je lažni direktor podjetij in služil visoke denarce. Policisti so ga prijeli, sicer pa mu je uspelo pretentati tri bančne ustanove. Olajšal jih je za 100 tisočakov.

Bežigrajski policisti so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja listin, zlorabe osebnih podatkov ter pranja denarja odvzeli prostost 50- letnemu Ljubljančanu.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je 50- letnik s ponarejenimi dokumenti predstavljal za direktorja podjetij ter v različnih bančnih ustanovah nato poskušal iz računov podjetij dvigniti gotovino. Gotovino je nato nakazal na drug račun fizične osebe iz katerega je gotovino tudi dvignil.

Na opisan način mu je tako 29. oktobra letos uspelo preslepiti tri bančne ustanove, v katerih je skupno dvignil za okoli 100.000 evrov gotovine na račun oškodovanega podjetja iz okolice Postojne. Na enak način je poskušal 6. novembra v Ljubljani dvigniti 350.000 evrov gotovine na račun drugega podjetja, vendar mu dejanje ni uspelo.


12. novembra je ponovno z lažnimi dokumenti opravil prenakazilo v škodo tretjega podjetja v višini 60.000 evrov na račun fizične osebe vendar pa mu gotovine iz omenjenega računa (zaradi pred tem zadržanih sredstev) ni uspelo dvigniti. Enako je poskušal še dan kasneje, ko je bil s strani policistov tudi prijet.

Policisti so 50- letniku odvzeli prostost ter ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.