kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Logatec

FOTO: Razsut tovor 'zaprl' primorko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.08.2015 12:12

Na primorski avtocesti se je pri viaduktu Verd v smeri proti Ljubljani razsul peščeni tovor s tovornega vozila. Primorka je bila tako nekaj časa zaprta.

(Foto: kamere Prometno informacijskega centra)

Zaradi prometne nesreče promet na avtocesti med Logatcem in Vrhniko v obe smeri poteka samo po enem pasu. V obe smeri je nastal zastoj, piše na spletnih straneh prometnoinformacijskega centra. Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je prevrnilo tovorno vozilo, ki je pred tem trčilo v osebno vozilo, voznika tovornega vozila so odpeljali v bolnišnico.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 11. ure, ko je 56-letni slovenski državljan vozil tovorno vozilo navzdol po klancu v smeri Ljubljane. Med vožnjo mu je iz doslej neznanega vzroka počila prednja pnevmatika na vlečnem vozilu, zaradi česar je vozilo sunkovito potegnilo v levo in trčilo v osebno vozilo, ki ga je prav tako v smeri Ljubljane vozil 31-letni državljan Češke. Tovorno vozilo se je nato prevrnilo, so sporočili z ljubljanskem policijske uprave.

Po njihovih navedbah so 56-letnika iz vozila rešili gasilci, nato so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Češki državljan po podatki policiji ni poškodovan, ogled kraja prometne nesreče pa še poteka.

Zaradi nesreče je bila primorska avtocesta v smeri proti Ljubljani nekaj časa tudi zaprta. Kot je razvidno s posnetka cestne kamere na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra za državne ceste, se je pri viaduktu Verd na avtocestnem pasu v smeri proti Ljubljani s tovornega vozila razsul peščeni tovor, zaradi nesreče pa je oviran tudi promet na drugi polovici avtoceste.

Za osebna vozila v obe smeri priporočajo obvoz po regionalni cesti Logatec-Vrhnika. Obenem pa pozivajo, da vozniki v zastoju pustijo prostor za interventni prehod.