Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

FOTO: Poostren nadzor na avtocesti

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
03.08.2018 13:52

Policisti PU Novo mesto so v sodelovanju s policisti postaj prometnih policij Ljubljana in Kranj in policisti Specializirane enote za nadzor prometa, na avtocestnem postajališču Dul izvajali poostren nadzor.

6.jpg

Ves promet na avtocesti v smeri proti Obrežju so včeraj med 8. in 13. uro preusmerili preko avtocestnega postajališča. Med poostrenim nadzorom so preverjali upoštevanje prometnih pravil, tehnično brezhibnost vozil, preobremenjenost tovornih vozil, pristnost dokumentov in psihofizično stanje voznikov.

5.jpg

V petih urah so ustavili 239 vozil. Predstavniki podjetja Cestel so stehtali 51 tovornih vozil in kar pri 19 tovornih vozil je bilo ugotovljeno, da so preobremenjena. Vsa preobremenjena vozila so policisti
izločili iz prometa. Pri enem tovornem vozilu je bilo ugotoljeno, da ni ustrezno označen prevoz nevarnega blaga, pri šestih voznikih pa kršitve, ki se nanašajo na obvezne počitke in odmore voznikov tovornih vozil. Štiri tovorna vozila so imela nepravilno zavarovan tovor, še šest kršitev se je nanašalo na neuporabo varnostnega pasu voznikov. Vsem kršiteljem so policisti izrekli globe.

2.jpg

Dvema kršiteljema, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli osebna avtomobila znamke Audi in BMW - vozniku iz Romunije (vozniško dovoljenje mu je poteklo že pred osmimi leti) in vozniku iz Makedonije.

AVTO, BMW

Ustavili so voznika osebnega avtomobila bolgarskih registrrskih oznak znamke Landrover. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avto pred neka dnevi ukraden v Španiji. 50-letnemu vozniku iz Bolgarije so odvzeli prostost in ga pridržali. Avtomobil so zasegli, osumljenca pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

policija, kontrola prometa


V poostrenem nadzoru so sodelovali tudi uslužbenci DARS-a, ki so ugotovili 19 kršitev povezanih z uporabo vinjet in delavca FURS, ki sta obravnavala kršitev Zakona o odpadkih.

V prometni nesreči huje poškodovan voznik osebnega avta

Včeraj, nekaj pred 13. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Kronovim in Otočcem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letnivoznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu voziščaizgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Hujepoškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti Postaje mejne policije Dobova so včeraj med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije vozil v Italijo, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Libije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj, včeraj izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi
državljani Pakistana in štirimi državljani Nepala še niso zaključeni.