marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

mei rabic Njena.si

Skrito v raju: Spoznajte šolarko, ki igra Elo

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Kronika Novo mesto, Brežice, Kostanjevica na Krki

FOTO: Policija konec tedna sprovajalcem zasegla več vozil

Piše: PU NM

Čas objave:
15.07.2019 13:05

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti 12. 7. nekaj pred 15. uro pri kraju Miklarji zalotili 12 tujcev, ki so vstopali v kombinirano vozilo Opel vivaro srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 24-letni državljan Srbije v notranjost države nameraval prepeljati dvanajst državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali na policijsko postajo. Državljana Srbije so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, štiri mladoletnike brez spremstva so po zaključenem postopku odpeljali v center za tujce, ostale pa predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na 13. 7. so v Kanižarici ustavili kombi Citroen jumper italijanskih registrskih oznak. 29-letni državljan z italijansko osebno izkaznico je v vozilu prevažal trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so ustavili še avtomobil Range rover prav tako italijanskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Pakistana z italijanskimi dokumenti in sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev preko Slovenije. Vsem trem so odvzeli prostost in bodo s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so predali hrvaškim policistom.

V Kostanjevici na Krki so 13. 7. nekaj po 19. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat avstrijskih registrskih oznak. 24-letni državljan Avstrije je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije, ki so
nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljane Sirije pa predali hrvaškim
varnostnim organom.


Brežiški policisti so v noči na 15. 5. izsledili in ustavili osebni avtomobil Renault megane italijanskih registrskih oznak. Voznik iz Italije je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila  državno mejo.

Prav tako v noči na 15. 7. so metliški policisti v Svržakih ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Hrvaške v najetem avtomobilu prevaža štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali, policijski postopki s tujci pa še potekajo.

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju odredil pripor zoper osumljence kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ki so jih policisti prijeli 12. 7. in 13. 7. 2019.

Nezakoniti prehodi državne meje
13. 7. popoldne so policisti v Bojancih izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Radovičih so prav tako 13. 7. prijeli še štiri državljane Alžirije. Na območju Gorjancev so 14. 7. v jutranjih urah izsledili dva državljana Palestine, ki sta nezakonito prestopila državno mejo in pri Kvasici dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.