prometna nesreča, vinska gora Svet24.si

Počilo je tam, kjer bi morala biti avtocesta že ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

bine volcic Njena.si

Bine Volčič se je poslovil od vloge MasterChef ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika Novo mesto/Straža

FOTO: Kdo sta roparja banke v Straži?

Piše: A.D.

Čas objave:
18.04.2018 13:41

Na Policijski upravi Novo mesto še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava ropa banke v Straži. Danes so posredovali fotografiji osumljencev s posnetka nadzornih kamer in prosijo vse, ki bi ju prepoznali ali karkoli vedeli o okoliščinah ropa, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Dva zamaskirana roparja sta 11. aprila, ob 9.13 uri vstopila v poslovalnico banke. Od uslužbenke sta zahtevala denar in ji grozila, eden od njiju pa je s predmetom, podobnim pištoli izmenično meril v uslužbence in stranke, ki so se v tem času nahajale v poslovalnici. Ko je uslužbenka roparjema izročila denar, sta ob 9.14 uri peš pobegnila v proti Soteski. V ropu ni bil nihče poškodovan. 

rop straza 5.jpg

Eden izmed osumljencev, ki je v uslužbencem in strankam grozil s predmetom, podobnim pištoli, je visok med 180 in 185 cm, vitke postave, s temnimi kratko pristriženimi lasmi, star naj bi bil med 20 in 25 let. Oblečen je bil v temnejša umazana delovna oblačila, na glavi je imel kapo s šiltom in sončna očala. Obut je bil v nizke športne čevlje.

rop straza 6.jpg


Drugi osumljenec je bil podobne višine in vitke postave. Bil je delno obrit, imel je temne kratko pristrižene lase. Prav tako je bil oblečen v temnejša umazana oblačila, podobna delovnim oblačilom, na glavi je imel sončna očala in temnejšo čepico s šiltom, obut je bil nizke športne čevlje.

Rop v Straži
Fotografija roparjev, ki so ju posnele nadzorne kamere
PU NM

Policisti prosijo vse, ki bi ju prepoznali ali karkoli vedeli o okoliščinah ropa, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.