kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Kronika Obrežje

FOTO: Na Obrežju zasegli več kot 10 kg droge

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2013 12:13

V minulih dneh so policisti na mejnem prehodu Obrežje v dveh osebnih avtomobilih našli in zasegli dobri 10562 gramov prepovedane droge konoplje.

26. decembra lani nekaj pred 22. uro je na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom BMW 520i pripeljal 23-letni državljan Bosne in Hercegovine s stalnim prebivališčem v Nemčiji. Pri opravljanju temeljite mejne kontrole, pregledu osebe, prtljage in vozila, so policisti v sodelovanju z mobilnim oddelkom carinikov CU Brežice ob pregledu rezervnega kolesa v njem našli in zasegli 5200,80 gramov prepovedane droge konoplje. Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili novomeški kriminalisti, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Odvzeli so prostost 23-letnemu osumljencu kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

31. decembra lani okoli 11. ure je na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom Audi A4 pripeljal 23-letni državljan Hrvaške. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Prtljažni prostor avtomobila je bil prazen, vendar so policisti pod ploščo v prostoru za rezervno pnevmatiko našli pet večjih zavitkov, v katerih je bilo 5362 gramov prepovedane droge konoplje. Prepovedano drogo so zasegli in 23-letnemu osumljencu odvzeli prostost. Ogleda, ki so ga opravili novomeški kriminalisti, se je udeležil tudi okrožni državni tožilec.


Oba osumljenca so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je za oba odredil pripor.