kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Lesce

FOTO: En policist huje poškodovan, trije lažje

Piše: MMC

Čas objave:
03.01.2013 07:07

Okoli ene ure zjutraj se je na gorenjski avtocesti pri izvozu Lesce zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil en policist huje, trije pa lažje poškodovani.

Avstrijski voznik je na begu pred policisti trčil v policijsko vozilo. Policista sta ostala ukleščena, službena policijska psa pa sta poginila. Avtocesta med Radovljico in Lescami je bila zaprta do 5. ure zjutraj.
Policija je pri Kranju (Hrastje) ustavila voznika osebnega avtomobila z avstrijskimi registrskimi oznakami, vendar je ta pobegnil in zapeljal na avtocesto v smeri Jesenic. Na begu pred policisti je najprej trčil v policijsko vozilo pri Podtaboru.

Zatem pa je pri Lescah avstrijski voznik silovito trčil v policijsko vozilo, ki je stalo ob cesti na izvozu z avtoceste. Policijsko vozilo je odbilo več deset metrov stran. V trčenju sta bila policista hudo poškodovana. Iz vozila so ju izrezali gasilci in se zdravita v jeseniški bolnišnici. Službena policijska psa v vozilu, nemški in belgijski ovčar, sta poginila. V bolnišnico so odpeljali tudi povzročitelja nesreče, 30-letnega avstrijskega državljana.


Foto: Marjeta Klemenc