alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Ljubljana

Dve nesreči na avtocesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.08.2015 15:50

Na štajerski avtocesti od Celja proti Ljubljani sta se zjutraj v slabi uri zgodili dve prometni nesreči, v katerih je bilo skupaj udeleženih 11 vozil, ena oseba je utrpela lažje, dve pa hude telesne poškodbe.

O prvi prometni nesreči so bili na PU Ljubljana obveščeni okoli 8.30, nastala pa je pri izvozu Domžale. Kot so sporočili iz PU Ljubljana, je bilo po do sedaj zbranih obvestilih v nesreči udeleženo sedem vozil.

Voznik osebnega vozila znamke Renault Ves Satis je vozil po prehitevalnem pasu avtoceste proti Ljubljani in pri kraju Domžale - domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo -  trčil v pred seboj ustavljajoče vozilo znamke VW Golf (vozila so se ustavljala zaradi jutranje gneče), ki ga je odbilo v vozilo Peugeot Boxer, Opel Astra in Audi A4. V  času omenjene prometne nesreče je tudi voznik osebnega vozila znamke Citroen Xsara domnevno zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo znamke Audi.

V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe.

O drugi prometni nesreči so bili policisti obveščeni okoli 9.15 ure. Voznik tovornega vozila (drž. Madžarske) znamke Scania s pripetim priklopnikom je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Ljubljani in pri kraju Lukovica zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v pred seboj ustavljajočo kolono vozili (zaradi predhodne prometne nesreče), in sicer v osebna vozila znamke Renaul Scenic, Renault Trafic in Audi A6.


V nesreči sta bili dve osebi hudo poškodovani (nista v smrtni nevarnosti).

Pri ogledu je bilo nadalje ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila vozil tovorno vozilo pod vplivom alkohola (indikator alkohola je pokazal 1,13 mg/l izdihanega zraka). Policisti sicer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Promet je bil po prehitevalnem pasu avtoceste sproščen ob 13.30 uri, 14.10 pa v celoti. V času zapore ceste je promet potekal po vzporedni glavni cesti.