Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

MEI RABIČ 1 Njena.si

Kako je 'Ela' postala zvezda serije Skrito v raju?...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Kronika Novo mesto/Črnomelj/Mokronog/Obrežje

Dolenjske policiste konec tedna zaposlovali opiti vozniki

Piše: STA

Čas objave:
28.06.2022 08:33

Dolenjske policiste so konec tedna zaposlovali predvsem opiti vozniki. Rekorder je imel v litru izdihanega zraka 1,41 miligrama alkohola, kar je očitno botrovalo temu, da je zletel s ceste in z vozilom obstal na drevesu. V Srebrničah je alkotest 74-letnemu vozniku, ki je vijugal po cesti, pokazal 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

O vozniku, ki je v Ručetni vasi zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil, na koncu pa z avtomobilom obstal na drevesu, so bili črnomaljski policisti obveščeni v nedeljo nekaj pred 13. uro. Ob prihodu so ugotovili, da sta bila krivca za nesrečo prevelika hitrost in prevelika količina popitega alkohola, saj je imel 40-letnik v litru izdihanega zraka kar 1,41 miligrama alkohola. Lažje poškodovanega voznika in 33-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Isti dan so bili novomeški policisti obveščeni o vozniku, ki je na območju Novega mesta vijugal po vozišču, pri tem večkrat trčil v ograjo in prevozil rdečo luč na semaforju. Ko so ga izsledili in skušali ustaviti, ni upošteval znakov policistov. Ustavil je šele pozneje in skušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in zoper njega uporabili prisilna sredstva. Ugotovili so, da gre za 44-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga na pridržanje.Vozniki, ki so nevarno vijugali po cesti in s tem ogrožali ostale udeležence v prometu, so policiste zaposlovali tudi v soboto. Okoli 20. ure so takšnega voznika opazili na cesti med Srebrničami in Novim mestom. Kmalu so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je 74-letniku pokazal 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Prostore za pridržanje si je prislužil tudi 39-letnik, ki je isti dan z avtomobilom vijugal in ogrožal ostale na avtocesti v smeri proti Obrežju. Ko so ga policisti izsledili in izločili iz prometa, so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Alkohol je bil razlog še za padec in hujšo poškodbo kolesarke v nedeljo zvečer v Mokronogu. Po ugotovitvah policije je 59-letnica vozila preblizu desnemu robu ceste, pri tem izgubila oblast nad kolesom, zapeljala s ceste in trčila v odbojno ograjo. Huje poškodovano so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Test je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola, so še sporočili s policije.