Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

medilab2 Necenzurirano

Prihaja največji prevzem v zdravstvu: ga bo ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš mora za leto in tri mesece v ...

matjaz kek Ekipa

Matjaž Kek iskreno in brez zadržkov o Boštjanu ...

Dokumentarni film Gram srca spremlja življenja odvisnikov na ulicah Ljubljane in razkriva posledic Revija Stop

Brutalna iskrenost, ki nam odpira oči ...

benjamin sesko transparent Ekipa

Šeško, ti si kralj: Res lepo, morate videti, kje...

Kronika Kranjska Gora/Bohinj/Kredarica/Tržič

Današnji dan neugoden za planince

Piše: Radio Krka/SPIN

Čas objave:
10.07.2015 19:08

Današnji dan planincem in planinkam ni bil naklonjen. Reševalci so beležili več poškodb, dehidracij in primer zaplezane planinke.

(Foto: Matjaž Šerkezi)
Ob 18.00 se je na poti od Vodnikovega doma proti Kredarici na Triglavu, občina Bohinj, zaplezala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj so onemoglo planinko našli nepoškodovano. S helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo GRS Brnik so jo prepeljali v dolino.

Ob 17.56 sta pri povratku iz Triglava, občina Kranjska Gora, dva dehidrirana in onemogla tuja planinca zašla. Gorski reševalci GRS Mojstrana so planinca našli in ju oskrbeli. Dežurna posadka GRS na Brniku je s helikopterjem Slovenske vojske enega planinca prepeljala v SB Jesenice, drugega pa so nepoškodovanega odložili v Aljaževem domu v Vratih.

Ob 16.22 je v planinski dom na Kredarici, občina Kranjska Gora, prišla dehidrirana in onemogla planinka. Gorski reševalci GRS Mojstrana so planinko oskrbeli do prihoda dežurne ekipe GRS na Brniku, ki je onemoglo in dehidrirano tujo planinko s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v SB Jesenice.


Ob 15.12 si je na poti na Vogel, občina Bohinj, planinka zlomila gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so planinko oskrbeli do prihoda dežurne ekipe GRS na Brniku, ki je poškodovano planinko s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v SB Jesenice.

Ob 15.13 si je na poti s Kriške Gore, naselje Gozd, občina Tržič, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovano planinko prenesli v dolino in jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Tržič.