kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Novo mesto

Bil je preglasen, zasegli so mu klaviaturo in mešalko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2015 15:27

Novomeški policisti so bili minuli petek nekaj po 17. uri obveščeni, da v okolici Novega mesta nekdo predvaja glasno glasbo in moti mir občanov, ki prebivajo v bližini.

Takoj so odšli na kraj in kršitelja opozorili na moteče ravnanje. 43-letni kršitelj je sprva upošteval navodila policistov, kasneje pa nadaljeval z glasnim predvajanjem glasbe. Policisti so ob ponovnem interveniranju kršitelju izrekli globo in mu zasegli klaviaturo in mešalno mizo. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zakon o varstvu javnega reda in miru določa, da se z globo 104,32 evrov kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti. Na podlagi Zakona o prekrških lahko policisti odvzamejo predmete, ki so bili uporabljeni ali namenjeni za prekršek, če so storilčeva last ali če z njimi razpolaga pravna oseba, ki je storilec prekrška.