kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Maribor

Bežal in umrl, preiskovala bo komisija

Piše: Radio Krka, 24ur

Čas objave:
10.11.2012 17:30

Avstrijski prometni policisti so danes po avstrijskih in slovenskih cestah filmsko lovili 44-letnega Dunajčana, ki je pred njimi bežal še iz neznanega razloga. Ko so ga ujeli, je bil odpeljan v mariborsko bolnišnico, kjer pa je, domnevno po odmerku pomirjevala, umrl.

Avstrijski policisti so dopoldne med rutinsko prometno kontrolo zaman skušali ustaviti 44-letnega Dunajčana, ki se ni zmenil za njihova opozorila, ampak je bliskovito divjal po cesti in preko mejnega prehoda Šentilj vse do Slovenije, kjer so ga avstrijski policisti s pomočjo slovenskih kolegov s cestno zaporo na koncu le ustavili v bližini Maribora.

Kot je povedal tiskovni predstavnik avstrijskih oblasti Karl- Heinz Grundböck, so ubežnika nato prevzeli slovenski policisti in ga, ker je bil izjemno razburjen, odpeljali v mariborsko bolnišnico. Tam je umrl, domnevno po odmerku pomirjevala. Vzrok smrti, morebitno prisotnost drog in alkohola, bodo ugotavljali z obdukcijo.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je za ta primer že imenoval komisijo z namenom razjasnitve vseh okoliščin in ukrepanja policistov.